SPAS

Udruženje privatnih apotekara Srbije

Injekcije - Bočice - Depo ampule - Lio Bočice - Infuzijski rastvor - Lio ampule - Kristule - Sirete - Rastvor za dijalizu - Film tablete - Tablete - Kapsule - Dražeje - Lingvalete - Pastilete - Šumeće tablete - Lakirane tablete - Oriblete - Bukalete - Solucija za oralnu upotrebu - Kapi za oralnu upotrebu - Oralne ampule - Kesice - Emulzije - Sirup - Granulat - Prašak - Penušavi prašak - Rastvor za inhalaciju - Gel - Krem - Mast - Rastvor za spoljnu upotrebu - Pena - Posip - Tinktura - Suspenzija - Pasta - Supozitorija - Globule - Vaginalete - Stili - Aerosol - Kapi za spoljnu upotrebu - Losioni - Sprej - Prašak za insufliranje - Aerosol sprej - Pločice - Čaj - Kuglice - Cevčice - Mikroklizma - Flaster na flanelu - Flaster na platnu - Cigarete - Spužvasta masa - Šampon - Čelične boce - Komprese

Z A P I S N I K Sa Skupštine SPAS-a održane 20. februara 2017

Z A P I S N I K

Sa Skupštine SPAS-a održane 20. februara 2017 godine u Savezu farmaceutskih udruženja, Bulevar Vojvode Miši?a 25 u Beogradu sa po?etkom u 17,00 ?asova.

Predložen

DNEVNI RED

  1. Usvajanje finansijskog izveštaja za 2016.godinu
    (prihodi i rashodi u 2016. G)
  2. Finansijski plan za 2017. Godinu
  3. Izveštaj sa 35. Stručnog sastanka spas-a od 04.novembra 2016.
  4. Evidencija plaćenih članarina u 2017. Godini
  5. 36. stručni sastanak 3. marta 2017.
  6. PGEU- BUKUREŠT od 5 do 7. Aprila 2017, Predlog odluke da mr ph Aleksandra Dimitrijević-Salom, predstavlja SPAS,
  7. Upoznavanje članstva za zaključcima Nacrta zakona o apotekarskoj delatnosti

prihvaćen je bez primedbi.

 

Skupštini SPAS-a prisustvola je oko 70% članstva.

 

Tačka 1.

Posle upoznavanja presednika SPAS-a sa finansijskim izveštajem (prihodi i rashodi) u 2016. godini, Finansijski izveštaj za 2016. godinu prihvaćen je jednogalsno.

 

Tačka 2.

Predsednik SPAS-a upoznao je prisutne sa Finansijskim planom za 2017. godinu. Skupština ga je prihvatila bez primedbi.

 

Tačka 3.

Izveštaj sa 35. Stručnog sastanka gde je edukaciju na temu: „ Simptomi, dijagnostika i farmakoterapija sindroma donjeg urinarnog trakta kod muškaraca - očekivane prateće pojave i mere prevencije”, odslušalo i požolilo test provere znanja 151 farmaceut, 118 farmaceutskih tehničara i 17 lekara.

 

 

Tačka 4.

Vodjena je diskusija oko plaćanja članarine i pojašnjeno je još jednom da se godišnja članarina plaća po apoteci u iznosu od 6.000 dinara, a ne po ZU. Predsednik je ukazao na neophodnost postojanja Udruženja i pored loše finansijske situacije. SPAS kao neprofitabilna organizacija opstaje najvećim delom od plaćenih članarina. Na predlog Mr ph Sretena Cvetkovića usvojen je zaključak da moramo članstvu ukazati da je redovna uplata članarina jedan od uslova daljeg opstanka našeg Udruženja koje je, posle SFUS najstarije udruženje koje okuplja farmaceute, kao i to da se aktivnosti moraju bazirati na povećanju broja članica.

Tačka 5.

Skupština je upoznata sa 36. Stručnim sastankom koji će se održati 3. marta 2017 godine, u hotelu Metropol-Palace. Očekuje se veliki odziv farmaceuta i farmaceutskih tehničara, za ovu edukaciju, prijavljeno je 153 farmaceuta, 132 farmaceutska tehničara i 13 lekara.

Tačka 6.

Jednoglasno je doneta Odluka da na Kongres PGU koji će se ove godine održati u Bukureštu u periodu od 05-07 aprila 2017. godine naš predstavnik bude mr ph Aleksandra Dimitrijević-Salom.

Tačka 7.

Prim. Dr Predrag Vukomanović, mr ph spec, predsednik SPAS-a upoznao je prisutne da je na sastanku kod državnog sekretara prof. dr Berislava Vekića 31. januara u Ministarstvu zdravlja Srbije bio sa mr ph Aleksandrom Dimitrijević-Salom kao i to da su upoznali državnog sekretara sa komentarima članova SPAS-a na Nacrt zakona o apotekarskoj delatnosti.

Izveštaj radne grupe koja je radila na nacrtu Zakona o apotekarskoj delatnosti stavljen je na sajt Ministarstva zdravlja 18. Februara. Materiajal je stavljen na SAJT SPAS-a.

Sastanak je završen u 18,30 časova.

 

Zapisnik vodila,

Vojka Pelemiš