Izaberi da te čuva najjači!

Kompanija Pharmanova održala je konferenciju za novinare u Press centru UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)u utorak 1. oktobra 2019. na temu „Srpska tehnološka inovacija, domaća investicija - ispred Evrope“
Eminentni srpski stručnjaci iz oblasti tehnologije i medicine, predstavili su novi proizvod na koji su kompanije Pharmanova i Euchem posebno ponosne, od jedinstvenog tehnološkog postupka proizvodnje, do studija kojima je potvrđena efikasnost i bezbednost proizvoda.
Tokom konferencije, javnost je imala priliku da sazna više o opasnostima od oksidativnog stresa, o značaju polifenola i o tome koliko je važna prevencija u odbrani zdravlja od hroničnih bolesti.
Na konferenciji su govorili:
- Prof. Dr Vladimir Jakovljević, predsednik Društva Fiziologa Srbije i dekan MF Kragujevac
- Prof. Dr Nebojša Tasić, kardiolog, zamenik direktora IKVB Dedinje i predsednik udruženja HISPA.
- Mr. sci Tomislav Sjauš, direktor razvoja kompanije Euchem
- Aleksandra Mirić, generalna direktorka Pharmanove
- Majada Cvetković, product menadžerka Pharmanove

Srpska farmaceutska kompanija Pharmanova, poznata po razvoju inovativnih pomoćnih lekovitih sredstava i lekova na tržištu zemalja zapadnog Balkana već 30 godina, predstavila je revolucionarno rešenje - A-lixir® 400 Protect, dodatak ishrani za zaštitu organizma od razvoja i posledica oksidativnog stresa i dejstva slobodnih radikala, što je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima. Ovaj jedinstveni suplement bazira se na ekstraktu (4658-TD®) patentiranom od strane inovativne srpske kompanije Euchem, specijalizovane za visoko-tehnološki postupak super kritične ekstrakcije.

Oksidativni stres - tihi ubica 21.veka se MOŽE i MORA sprečiti

Po rečima Prof. dr Vladimira Jakovljevića, predsednika Društva fiziologa Srbije: „Oksidativni stres ne boli i nema specifične simptome. Moderan način života je doveo do razvoja povećanog rizika od oksidativnog stresa. Loše životne navike, nedovoljna fizička aktivnost, gojaznost, pušenje, loša ishrana, izloženost prirodnom i veštačkom zračenju, su samo neka od stanja i uzročnika intenziviranja razvoja oksidativnog stresa koje nismo u stanju da prepoznamo dokle god se ne pojave manifestne bolesti kao posledice njegovog hroničnog delovanja.“
Kako je istakao Prof. dr Nebojša Tasić predsednik Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA: „Klinička ispitivanja pokazuju da ishrana bogata polifenolima štiti od posledica starenja, razvoja kardiovaskularnih oboljenja (ateroskleroze, hipertenzije, šloga i infarkta), metaboličkih bolesti (DM tip 2), preveniranje razvoja onkoloških oboljenja, jačanje imunoloških snaga organizma...“

Koliko antioksidanata možemo da “pojedemo”?

Zdrava hrana je važna, ali kod polifenola, najjačih prirodnih antioksidanasa, postoje fiziološka ograničenja, jer naš organizam ne može da svari biljne strukture koje sadrže najviše polifenola i dovede do njihovog oslobađanja iz takve hrane, pa su ove važne supstance minimalno dostupne za resorpciju u sistemu za varenje i uglavnom se izbacuju neiskorišćene.
Ovu prirodnu prepreku je svojim tehnološko-inovativnim rešenjem, Mr.sci Tomislav Sjauš, direktor razvoja kompanije Euchem, prevazišao razvojem proizvodnje standardizovanog ekstrakta sibirske aronije (4658-TD®), koji omogućava da se kroz jednu dnevnu dozu proizvoda A-lixir® 400 Protect, u malom volumenu od 30 ml, unese maksimalna količina polifenola - 400 mg najmoćnijih prirodnih antioksidanasa, koji će vam omogućiti potpunu zaštitu organizma od štetnog dejstva slobodnih radikala i oksidativnog stresa!