41. Stručni sastanak SPAS-a

41. Stručni sastanak Udruženja privatnih apotekara SPAS održan je u petak, 4. oktobra 2019, u amfiteatru A1 Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U okviru skupa održane su prezentacije kompanija sponzora:
  • Dr Ana Mijić, ispred kompanije Emi pharm predstavila je PHYSIOMER i njegovu ulogu u prevenciji i terapiji.
  • Ulogu Viscoflu preparata kod zapaljenja disajnih puteva sa hipersekrecijom, kao novo rešenje za najstariji problem, predstavio je Dr Dejan Žujović, iz Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, Beograd. Predavanje je organizovala kompanija Save Health.
  • Folna kiselina i njen značaj za zdravlje bila je tema prezentacije dr med. spec Save Mitića, ispred kompanije New Med.
  • Smernice za preporuku Bepanthol kapi za oči u apoteci predstavljene su slušaocima kroz prezentaciju dr Nade Milić, ispred kompanije Bayer d.o.o.
  • Akademik profesor dr Đorđe Radak prikazao je principe endotelne terapije u vreme endovenske hirurgije kao i preparat Venalek red kompanije Vega Valjevo.
  • O preparatu Onaceron, koji je više od kombinacije u terapiji oboljenja zglobova, govorila je prof. dr Dragana Matanović sa Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KCS, ispred kompanije Oktal Pharma.
  • Vodič za postupak kod deteta sa postnazalinim slivanjem i sekretom gornjih disajnih puteva predstavio je prim. Dr Vladan Šubarević sa Instituta za majku u dete „Dr Vukan Čupić“, u organizaciji kompanije AbelaPharm.
Od 17.45 održana su dva akreditovana predavanja:
  • Hitna kontracepcija - kada, kako i koliko? Vanr. prof. dr Katarina Vučićević, nosilac akreditacije EDUMED Udruženje za kontinuiranu edukaciju
  • Najnovije smernice i protokoli u primeni probiotika, dr Iva Batilović, nosilac akreditacije Udruženje za razvoj med.edukacija i menadžmenta „MedScape“ 

Predavanja su akreditovana kod Zdravstvenog saveta i slušaocima su donela po dva boda za obnovu licence. Sastanku je prisustvovalo 250 koleginica i kolega iz privatnog i društvenog sektora. Izdato je dva puta po 200 sertifikata i 200 vaučera za on line test od 5 bodova.


U izlagačkom prostoru predstavilo se 30 kompanija izlagača:
SAVE HEALTH, EMI PHARM, NEW MED, BAYER , VEGA VALJEVO, OKTAL PHARMA, ABELA PHARM, GEMMO CENTAR, RICHTER GEDEON, AD PHARMA, SALVEO, JGL, MIDMEDING NOVA, EXTRA CARE, INSTITUT DR. JOSIF PANČIĆ, EVROPA LEK, GSK, BIO TEO, FERRING, OMNI MEDICAL, ABOVO, ALKALOID, CELTIS PHARM, PHARMASWISS, GALENIKA PHARMACIA, R&B MEDICAL, AMICUS - SWIXX BIOPHARMA, NAPSER, PHARMAMEDICA, SUPHA, SPAS.


Digitalni partner Skupa : MyPharmaSpace


42. Stručni sastanak SPASa planiramo za 20. mart 2020. godine.