38. Stručni sastanak SPASa, 23. mart 2018.

Trideset osmi stručni sastanak Udruženja privatnih apotekara „SPAS“ održan je u Opera & Theatre Madlenianum u Zemunu 23.03.2018. Skup je okupio više od 300 članova udruženja, učesnika, izlagača i predavača.

Na početku se skupu obratila dr ph. sci. Svetlana Stojkov, direktor Farmaceutske Komore i pozvala farmaceute članove Farmaceutske komore Srbije da učestvuju na izborima za članove i organe Skupštine Farmaceutske komore koji će se održati u nedelju 22.04.2018.

Na skupu su učestvovala dva strana predavača i to Marko Martić koji je predstavio mobilnu aplikaciju „Terappia- ritam zdravlja“ za praćenje adherence oralne terapije koju je razvila farmaceutska kompanija SANDOZ iz Zagreba i Hrvoje Jezidžić iz Hrvatskog zdravstvenog fonda sa prezentacijom „E-zdravstvo u Hrvatskoj“.

Prvi deo skupa obeležila su komercijalna predavanja iz renomiranih kompanija sa kojima sarađujemo (MSF pharma, Boehringer Ingelheim, Farmalabor, Newmed i Protonmed) i aktivnosti 13 kompanija-izlagača (Esensa, Unimedpharma, AGS pharma, AB ovo, Oktal-pharma, Laboratorije Konzilijum, Salveo, Medicodomus, Pharmasists, Forma VS). Drugi deo sastanka obeležila su akreditovana predavanja naših eminentnih profesora sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu:
Prof. dr Zorana Maksimovića „Primena biljnih lekovitih proizvoda kod beningne hiperpeplazije prostate“, i prof. dr Nenada Ugrešića „Uloga apoteke u povećanju bezbednosti primene oralnih i topikalnih nestereoidnih antiinflamatornih lekova čiji je režim izdavanja bez lekarskog recepta“

Učesnici akreditovanih predavanja dobili su bodove za odslušana stručna predavanja i to 2 puta po 2 boda. Predavanja su bila akreditovana i za farmaceute i farmaceutske tehničare i bila su besplatna za sve učesnike.

Prijatna atmosfera Madlenianuma, kao profesionalne kuće za održavanje kulturnih i stručnih događanja i koktel „Kuće hrane Lazarević“ doprinelo je uživanju u druženju naših kolega i gostiju.