UDRUŽENJE PRIVATNIH APOTEKARA ,,SPAS’’

Otona Župančića 20/97, 11070 Novi Beograd
telefon: 011-2696308, 060-3440801 
e -mail: spas@spas.rs

Prvi Save Health simpozijum „Savremene mogućnosti terapije i prevencije"

Prvi Save Health simpozijum pod nazivom „Savremene mogućnosti terapije i prevencije" održan je u subotu 13. oktobra 2018. godine, u lepom ambijentu pozorišta Madlenijanum. Kompanija Save Health osnovana je 2018. godine sa ciljem da se i kod nas omoguće inovativne i savremene mogućnosti u lečenju i sprečavanju nastanka poremećaja zdravlja.

Učesnici njihovog prvog simpozijuma, kojim se kompanija i zvanično predstavila, bili su u prilici da čuju zapažanja, naučna dostignuća i iskustva iz prakse sjajnih predavača, eminentnih profesora iz Londona, Niša, Helsinkija i Beograda. Predstavljeni su novi proizvodi na našem tržištu - Acetium u kapsulama, Imunolak probiotik i Lactibiane - paleta jedinstvenih forumulacija namenjenih specifičnim potrebama intestinalnog sistema pacijenata.

Prof. Borislav Kamenov sa Medicinskog fakulteta u Nišu, predstavio je nove mogućnosti imunomodulacije inovativnim probiotikom Imunolak.

Prof. Aleksandra Pavlović Marković, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, svojim nadahnutim predavanjm objasnila je sve prednosti korišćenja nove dijagnostičke procedure - gastropanel test. Za pacijente pod rizikom po prvi put postoji mogućnost prevencije karcinoma želuca od dejstva acetaldehida, koji neutrališu Acetium kapsule.

Dr Nara Nairi iz Engleske, ekspert za mikrobiotu sa diplomama Farmaceutskog i Medicinskog fakulteta, predstavila je klinička iskustva i studije za Lactibiane brend, koji već dugi niz godina predstavlja najprodavaniji dijetetski proizvod u Francuskoj.

Prof. dr Kari Syrjanen iz Finske, bivši dekan Medicinskog fakulteta u Finskoj, sa bogatim istraživačkim iskustvom, kao i mentorstvom laureata za Nobelovu nagradu, predstavio je Acetium kapsule - inovativan proizvod na našem i svetskom tržištu, nastao kao rezultat dugogodišnjeg istraživačkog rada na mogućnosti zaštite želuca od kancerogenog dejstva acetaldehida. Acetladehid je po IARC klasifikaciji karcinogen grupe I, koji se u višku stvara kod pacijenata koji dugotrajno koriste IPP, imaju atrofični gastritis, imaju malo ili ni malo želudačne kiseline iz raznih razloga uključujući i operacije ili zloupotrebljavaju alkohol.