UDRUŽENJE PRIVATNIH APOTEKARA ,,SPAS’’

Otona Župančića 20/97, 11070 Novi Beograd
telefon: 011-2696308, 060-3440801 
e -mail: spas@spas.rs

Poziv za specijalističke akademske studije Farmakoterapija u farmaceutskoj praksi -drugi upisni rok

       Katedra za farmakologiju, Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu poziva Vas da proširite i osavremenite svoje znanje na specijalističkim akademskim studijama Farmakoterapija u farmaceutskoj praksi (Katedre za farmakologiju, Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu), čiji je program osmišljen prevashodno za farmaceute zaposlene u apoteci.

       Očekuje se raspisivanje Konkursa za upis u školskoj 2018/2019. godini, u drugom upisnom roku (krajem ove ili početkom naredne sedmice). Za sve informacije u vezi specijalizacije i potrebnih dokumenata za prijavu na Konkurs molimo Vas obratite se rukovodiocu specijalizacije prof. dr Maji Tomić (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Ukoliko želite da Vas obavestimo kada Konkurs bude raspisan, dostavite nam Vašu e-mail adresu (takođe na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Plan i program specijalizacije možete preuzeti ovde!

      Ova specijalizacija traje 3 semestra i pruža kandidatima široko znanje iz oblasti racionalne farmakoterapije najčešćih kardioloških, neuroloških, psihijatrijskih, respiratornih, gastrointestinalnih, infektivnih, endokrinih, onkoloških, očnih i kožnih bolesti. Kada su ove opcije od značaja, proučavaju se i mogućnosti primene biljnih lekovitih i dijetetskih proizvoda, a u okviru izbornih predmeta moguće je usavršavanje iz oblasti dermokozmetičkih preparata, interpretacije laboratorijskih testova u kontroli terapije, farmakovigilance i registracije lekova i marketinga i menadžmenta u farmaciji  (detaljnije o specijalizaciji možete pročitati preko linka ispod).

      Pored nastavnika i saradnika Katedri za farmakologiju, farmakognoziju i bromatologiju Farmaceutskog fakulteta, u nastavi učestvuju i kliničari, profesori Medicinskog fakulteta, specijalisti određenih grana medicine, kao i nastavnici Farmaceutskog fakulteta koji su uzeli učešće u izbornim predmetima. Program je reakreditovan 2017. godine, a jedna od inovacija jeste aspekt savetovanja pacijenata u apoteci. Nastava na specijalizaciji se održava isključivo vikendom (obično svake druge subote, a duže pauze postoje tokom zimskih praznika i letnjih raspusta).

      Od značaja je i napomena da se školarina na specijalizaciji plaća u 6 (šest) rata, raspoređenih tokom 3 semestra specijalizacije.